Drama u grčkom zatvoru: Zatvorenik drži trži taoce, preti bombom

Zatvorenik albanske nacionalnosti Alket Rizaj drži četvoricu zatvorskih čuvara i dvojicu zatvorenika. Kod sebe ima nož, dve ručne bombe i 200 grama eksploziva "C4", navela je policija.

U zatvor su stigle su jake policijske snage kao i Rizajev advokat. Pregovori traju više od 12 sati, javila je agencija Rojters. Tu je i generalni sekretar Ministarstva pravde Marinos Skandamis.

Javljeno je da je jedan talac pobegao, ali još uvek nije jasno da li ga je Rizaj pustio ili je sam uspeo da se oslobodi.

Rizaj je pretio da će detonirati eksploziv, i pobiti i sebe i taoce ako ne bude oslobođen. Sumnja se da je pod uticajem droge.

Njegov advokat pozvao ga je putem sms poruke da se odmah preda, prenosi Njuz IT. Rizaj je pozvan da prestane da rizikuje živote talaca, istovremeno štiteći i sopstveni život.

Rizaj zahteva automobil kojim bi pobegao. Ne deluje kao da mu se žuri i nije dao nikakve vremenske rokove za ispunjenje njegovih zahteva.

Još je nejasno i da li su dva zatvorenika koja su sa Rizajem njegovi saučesnici ili žrtve koje drži zajedno sa ostalim taocima.

Vlasti su izjavile da je incident počeo sinoć u 9 sati po lokalnom vremenu, kada su se svetla ugasila u zatvoru.

Tridesetogodišnji Rizaj je, pre 10 godina, osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva. Dva puta je bežao iz jednog dobro čuvanog atinskog zatvora, i to helikopterom.

(Izvor: RTS)

Pogledajte još