Tadić: Tražili su mi službene automobile i telefone

"I oko vas vidim ljude danas koje sam video u vreme dok sam ja vodio DS koji kad nešto postanu prvo pitaju - mogu li da dobijem službeni automobil i telefon sa 20 i nešto godina. Tu su, u vašoj blizini, iza vas, a od njih nikakve koristi nema", rekao je

Prema njegovim rečima, to je ta nomenklatura koja urušava svaku politicku organizaciju i zbog koje stranke gube poverenje gradjana.

Tadić je uporedio borbu stranačkih nomenklatura i birokratija sa "skramom na slatku od jagoda koju treba skloniti da bi se došlo do slatkog" i dodao da "to ne znači da svi ostali članovi DS jesu one zdrave jagode".

Bivši lider DS je takođe istakao da je DS stranka budućnosti i "regionalna institucija" i pozvao je da razvija regionalnu saradnju.

On je takođe naveo da DS treba da bude predvodnica u političkoj kulturi i da iskazuje hrabrost, dodavši da stranka ne može poslednja da komentariše hapšenja predstavnika krupnog kapitala, "pogotovu što je ona to i pokrenula".

Tadić je rekao i da su obrazovanje, nauka i kultura najveći potencijali i da na to treba staviti akcenat, poručivši da će DS, kada osvoji vlast, svakako preuzeti resore obrazovanja, nauke i kulture i ocenio da je greška što to nisu činili ranije.

Počasni predsednik demokrata je rekao i da će pripadati DS-u i u budućnosti, ako i da je spreman da pomogne Đilasu i njegovom zameniku Pajtiću, ali da ciljevi koje postavljaju moraju biti realni, "iako samo za nijansu podignuti".

Alo, Tanjug

Pogledajte još