Partizan siguran protiv OFK Beograda

Golove su postigli Aleksandar Mitrović u 49. i Predrag Luka u 60. minutu meča.

Petostruki uzastopni šampion sada ima 49 bodova, a drugoplasirana Crvena zvezda, koja je danas izgubila od Radničkog u Nišu, ima 38.

Partizan je tako zabeležio sve četiri pobede u prolećnom delu sezone i nije primio nijedan gol do sada.

Rivali nisu imali mnogo prilika večeras u prvom poluvremenu, koje je prošlo gotovo bez ikakvih dešavanja, osim po jedne izgledne šanse na obe strane.

"Romantičari" su svoju priliku imali u 29. minutu, kada se Aleksandar Ješić oslobodio svog čuvara Aleksandra Lazevskog, a onda sjajnim driblingom prešao Tomislava Pajovića i ušao u šesnaesterac pred Vladimira Stojkovića, ali je Ivan Ivanov u poslednji čas uklizao i izbacio loptu u korner.

Partizan je prvi put zapretio u 44. minutu, kada je Saša Ilić fantastično pronašao Ivana Miljkovića na ivici šesnaesterca, ali on iz dva pokušaja nije uspeo da savlada golmana gostiju Milana Lukača.

U drugom poluvremenu viđena je drugačija slika. Već u 49. Minute Partizan je poveo kada je Aleksandar Mitrović prošao po levoj strani i sa strane ušao u šesnaesterac. Tada je na njega startovao Danijel Gašić, ali je napadač smireno izbegao njegovo uklizavanje i sa strane šutnuo pored nemoćnog Lukača.

U 60. minutu stavljena je tačka na meč, a ponovo su u centralnim ulogama bila zimska pojačanja Partizana.

Nemanja Kojić je ušao u šesnaesterac sa leve strane i visoko centrirao na drugu stranu, na kojoj se našao Luka koji je glavom prosledio loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Beta

Pogledajte još