Sve što ste o njemu oduvek želeli da znate: Zanimljive činjenice u vezi Putina

Sportovi kojima se bavi

Ruski predsednik trenira džudo od svoje 11 godine, smatrajući da na taj način vežba ne samo telo, već i mozak. Poseduje crni pojas u karateu. Takođe se bavi skijanjem dugi niz godina. U februaru prošle godine obećao je da će naučiti da kliza i u tome uspeo, vežbajući noću, nakon napornog radnog dana.

Kad god ima slobodnog vremena "odmara" jašući konje i pecajući.

Putin i životinje
Putin voli da posmatra životinje u njihovom prirodnom okruženju. Ozbiljno se zalaže za zaštitu ugroženih vrsta. Najpre je 2009. godine digao glas protiv lova na mladunce foka, a naredne fotografisan tokom naučne ekspedicije na Arktiku kako pomaže lekarima da polarnom medvedu nameste uređaj za praćenje.

Ljubav prema automobilima
Prvi automobil Putin je dobio od roditelja na trećoj godini fakulteta. Njegova mama je na lutriji osvojila Zaporozhets-a. U proleće 2009. nabavio je Nivu SUV. Ruski predsednik preferira vozila domaće proizvodnje, pa je tako odbio da vozi Mercedesa S, a zatim i pokazao jasno nezadovoljstvo limuzinom koju je pravljena specijalno za njega.

Voli luksuz
Putin voli udoban i lagodan život, pa je zbog toga često bio na udaru kritika. U njegovom vlasništvu nalazi se 20 palata i vila, 15 helikoptera, četiri ogromne jahte i 43 aviona, uključujući glavni predsednički mlaznjak "Iljušin" čija je unutrašnjost obložena zlatom.

Neobičan gest
Iako izuzetno voli svoje satove jednom prilikom je skinuo "blanpen" sa ruke da bi ga dao ljudima koji su stajali pored njega. Tako su dečak i jedan radnik dobili satove vredne više od 9.000 dolara po komadu.

Magnet za žene
Veliki broj žena smatra da je Putin atraktivan zbog moći i harizme koju poseduje. Ipak, on je odan čitavog svog života, tačnije od 1983. godine, samo jednoj ženi - Ljudmili. Sa njom ima dve ćerke.

Izvor: Smedia

Pogledajte još