Crna Gora: Ženu pogodio zalutali metak sa svadbe

Njen sin Vlado Dašić (31) kazao je “Vijestima ” da se njegova majka nalazila na 20-ak metara iza njega, kada se nakon rafalne paljbe iz daleka, koju su čuli, požalila na bol u vratu.

“Popio sam kafu u Gradskoj kafani sa majkom, sestrom i kumom, nakon čega smo krenuli da šetamo ka hotelu 'Grand'. Majka je u jednom trenutku samo kazala: 'Što me nešto udari' i uhvatila se za vrat. Sestra, koja je bila pored nje, pogledala je mesto gde je zabolelo i uočila manju rupu. Pozvala me je, nakon čega smo pritrčali i videli da je majku ranio zalutali metak”, ispričao je on.

Odmah su je odveli u bolnicu.

“Lekari su nakon prijema majku poslali na hirurgiju, gde je iz njenog vrata izvađen zalutali metak, koji je prodro skoro do lopatice. Ona se trenutno nalazi u bolnici i nije životno ugrožena”, kazao je juče “Vijestima” Dašić.

Zaposleni u cetinjskoj bolnici obavestili su policiju o događaju i identifikovali mogućeg krivca za ranjavanje Cetinjanke.

O događaju je obavešten i zamenik osnovnog tužioca na Cetinju koji je kazao da je policija operativnim putem pronašla osobu koja je na jednoj svadbi pucala iz automatske puške.

“To lice je dobrovoljno dalo pušku i priznalo da je pucalo iz nje na svadbi. Nakon toga na teret mu je stavljeno krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, rekao je Milanović.

On je dodao da će veštačenjem puške biti utvrđeno da li je hitac iz te puške ranio Cetinjanku.

Prema Krivičnom zakoniku, osobe koje počine krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, mogu biti kažnjene od šest meseci do pet godina zatvora.

(Izvor: Vijesti)

Pogledajte još