Vučić: Srbija nije šaka zobi i nije na prodaju

"Koliko god bili samokritični, koliko god imali sebi sebi da zamerimo i koliko god zadataka još imali pred sobom, tvrdim da je sistem odbrane najbolji sistem koji danas imamo u Srbiji", rekao je Vučić na proslavi.

Vučić je dodao da nije slučajno što iz mnogih zemalja u svetu žele da šalju svoje studente i mlade ljude da se školuju kod nas, među najboljim nastavnicima i kod svojih prijatelja.

"Morate da vodite računa da svi znaju koliko smo miroljubiv narod, koliko naši građani nikome ne žele da naude, ali isto tako morate svojim obrazovanjem i obučenošću da pokažete da Srbija nije na prodaju i da nije šaka zobi koju bilo ko može da pozoba", kazao je ministar obraćajući se kadetima.

Vučić je najavio i višegodišnja ulaganja u vojno obrazovanje.

"Ne obećavam vam kule i gradove, ne obećavam vam odmah nove uređaje i fasade, ali vam obećavam da ćete primetiti pomak svake godine",
rekao je ministar i potpredsednik vlade.

Artiljerijska škola osnovana 1850. godine smatra se pretečom Vojne akademije. Na svečanosti su uručene plakete najboljim katedrama i pojedincima, kao i Vučiću, za doprinos Ministarstva odbrane Vojnoj akademiji.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još