Štimac: Ako sam ja zabrinut, Siniša mora na psihijatriju!

"Najsrećniji sam čovek na svetu jer moji igrači igraju dobro u svojim klubovima. Druga stvar koja me posebno zadovoljava je atmosfera i ovaj tim može samo da napreduje. Ne bavimo se previše kalkulacijama, ali imamo idealnu priliku da pobedom praktično eliminišemo Srbiju. Dobra je stvar što ja imam iskustvo igranja ovakvih utakmica i svestan sam nekih grešaka iz prošlosti i utakmice zbog koje nismo otišli na EURO 2000. To se ovaj put neće dogoditi. Ne oshećam euforiju, ona nas neće zahvatiti", rekao je Štimac na konferenciji za medije.

On je naveo da ga ne plaši odlična golgeterska forma srpskih napadača Filipa Đuričića, Filipa Đorđevića i Dušana Tadića.

"Ako bi me to trebalo brinuti, onda bi Siniša Mihajlović već bio bio na psihijatriji kad vidi formu Mandžukića, Jelavića, Olića, Modrića, Eduarda i drugih naših igrača", poručio je Štimac.

Standardni hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka kao najveću snagu srpskog tima naveo je odbranu, ali dodao da i Hrvati imaju sjajne defanzivce.
"Njihova poslednja četvorka - Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov zaista igra u fantastičnim klubovima, izazivaju respekt, ali ako pogledate tabelu grupe videćete da smo mi primili manje golova", konstatovao je Ćorluka.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 18 sati na Maksimiru.

(Tanjug)

Pogledajte još