Vanja Udovičić: Bazen u Firenci veći problem od rivala

"Velika je čast igrati finale jednog velikog evropskog takmičenja, odgovornost je velika jer nas mnogi smatraju favoritima u ovom dvomeču. Idemo na pobedu koja nam je bila glavni cilj i pred početak sezone", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.

On očekuje mnogo težu utakmicu u revanšu kada Florencija gostuje u Kragujevcu.

"Kako god da odigramo prvi meč, odlučiće revanš. Drago mi je što će biti odigran u Kragujevcu i što je Srbija dobila priliku da bude domaćin jednog ovakvog takmičenja. To će uticati na promociju vaterpola u regionu", rekao je Udovičić

Udovičić je kao najveću prednost protivnika istakao bazen, koji je veoma specifičan.

"Specifičost bazena u kojem igra Florencija, temperatura vode i vazduha na bazenu je visoka za vaterpolo prilike. Bazen je mračan, plafon nizak i stvara osećaj klaustrofobije. Najveći protivnik u tom meču biće nam toplota, jer je reč o gradskom bazenu predviđenom za rekreativce, a ne za sportiste", ocenio je Udovičić.

Prvotimac Kragujevčana Filip Filipović istakao je da je najbitnije da Kragujevčani nametnu svoj stil igre.

"Florensija je kvalitetna i mlada ekipa i neće imati pritisak jer smo mi proglašeni za favorita. Imamo zacrtani cilj, ali potrebno je mnogo napora i truda kako bi ga ostvarili", rekao je Filipović.

Prvi meč finala Evrokupa između Florencije i Radničkog igra se u sredu od 20 sati u Firenci.

(Tanjug)

Pogledajte još