Nadal: Učinio sam više nego što sam mogao da sanjam

Nadal je vrlo brzo stigao do pobeda na turnirima, od kada se u februaru vratio posle pauze od sedma meseci zbog povrede levog kolena. Španac je osvojio tri turnira, uključujući dva na šljaci koju najviše voli.

"Učinio sam više nego što sam mogao da sanjam", rekao je posle pobede u finalu Indijan Velsa, kada je savladao Argentinca Huana Martina del Potra i osvojio prvu titulu na tvrdoj podlozi od oktobra 2010.

"Ovaj povratak je nešto sjajno za mene, totalno neočekivano. Imao sam veću podršku nego ikada ranije, gde god da sam igrao", rekao je Nadal.

Španski teniser je zbog povrede propustio Olimpijske igre u Londonu i nije mogao da trenira zbog bola u kolenu.

"Kada osećate da ste uradili sve, a da rezultati nisu zadovoljavajući - padate dole. Kada se budite svakog jutra i provere nisu dobre, to nije lepo osećanje", rekao je Nadal.

On je naglasio da sada ide kući da se odmori i da još ojača kvadriceps, ali i da se nada da vrlo brzo neće uzimati lekove protiv bolova zbog kolena.

Nadal će ponovo igrati u aprilu na turniru u Monte Karlu.

"Rafa može sve, mnogi teniseri ne mogu. On je psihički veoma jak, njegova igra je veoma dobra, jaka. Veoma je talentovan. Neverovatno je kako se brzo oporavio", rekao je Del Potro.

Beta

Pogledajte još