Pljačka kazina po "holivudskom receptu": Olakšani za 32 miliona dolara

Iz najveće kockarnice u Australiji "Kraun kazino" opljačkano je 32 miliona dolara, a pljačka je izvedana na način kao u čuvenom filmu Stivena Soderberga "Ocean's 11".

Sličan metod je koristio i lik u filmu Deni Oušn kojeg je glumio Džordž Kluni u čuvenom filmu.

U filmu iz 2001. godine, Bred Pit i Kluni angažuju stručnjake za osiguranje kako bi opljačkali nekoliko kockarnica u Las Vegasu.

List "Herald san" iz Melburna navodi da je stranac, koji je odseo u kazinu, pristupio kontrolnim kamerama koje nadziru igrače i delioce i dobio informacije kako da igra. Uz pomoć kamera, pljačakaš je signalizirao čoveku koji je igrao u visoke uloge.

Član osoblja u VIP delu kazina je otpušten, a pristup mu je zabranjen tek nakon što je pljačka otkrivena pre nekoliko nedelja, saopšteno je iz kazina.

Stručnjak za obezbeđenje kazina Baron Stringfelou napominje da bi bilo lako presresti signal nekih tipova sistema za nadzor kazina.

- Vrlo je jednostavno presresti signal iz mnogih kazina, ako se ne preduzmu određene mere. Problem sa kazinima je da misle da su nepobedivi, ali svaki put iznova vidimo da nisu - rekao je Stringfelou.

Ipak, kako je rekao, do sada nikada nije video prevaru sličnu onoj iz filma "Ocean's 11".

Izvor: RTS

Pogledajte još