Pogled na grad sa reka

Turistički brod Sirona započeo je 1. maja sezonu plovidbe Savom i Dunavom, a od ove godine prvi put je deo zvanične ponude Turističke organizacije Beograda. Kako za Danas najavljuje Sanja Goljevac, operativni direktor Sirone, najmoderniji brod u regionu prvi put će u donjem nivou broda dobiti VIP deo sa dvokrevetnim sobama za iznajmljivanje kao i lože za goste koji žele da dodatno uživaju u plovidbi.

U centralnom delu broda nalazi se osveženi ambijent sa modernim barom koji će putnicima omogućiti ugodnu plovidbu uz obrok i piće, dok sa gornje otvorene palube može da se uživa u pogledu na grad.

- Sirona će svake subote i nedelje u dva termina od 10 i 17 časova pružati dvočasovno razgledanje grada sa reka. Polazimo sa našeg pristana uz Brankov most, zatim idemo Savom do Ade Ciganlije, zatim se vraćamo i nakon prolaska pored Kalemegdana na ušću ulazimo u Dunav i plovimo do Gardoša u Zemunu odakle se vraćamo na polazište. 

Cena za sve goste je 15 evra, a posebna pogodnost je plovidba od 17 časova kada su sva pića upola cene - najavljuje Goljevac. Subotom i nedeljom od 13 do 16 časova Sirona će ploviti i na izlet Dunavom do Bele stene, što će putnike koštati 30 evra. Od 20. maja do 16. septembra sredom, petkom, subotom i nedeljom, od 20.30 do 23 sata grad će moći da se razgleda i u noćnom ambijentu uz švedski sto i živu muziku. Ovaj aranžman uz večeru stajaće 30, a bez obroka 20 evra. Poseban besplatan dodatak ovoj plovidbi petkom i subotom biće ponoćna plovidba od 23.30 do 1.30 uz desert i živu muziku. 

Izvor: Danas

Pogledajte još