Priča koja budi nadu: Žena piše pisma strancima da ih ohrabri

Džodi (24) je bila na festivalu u Birmingemu leta 2011. kada ju je ujeo krpelj.

Ona je bila jedna od 200.000 osoba koje je ujed doveo do zapaljenja mozga, a zatim i moždanog udara koji je paralizovao i učinio nemogućim čak i pisanje.

Ipak, Džodi je odbila da se prepusti bolesti i postepeno je naučila da ponovo piše, ali je ovog puta svu inspiraciju usmerila na stotine potpunih stranaca pišući im dirljiva pisma s ciljem da ih ohrabri.

Na njenom sajtu onemillionlovelyletters.com Džodi objašnjava da je od bolesti trpela užasne bolove i većinu vremena provodila u kući.

Ja najbolje znam koliko je malo ljudima potrebno, pa da shvate koliko je svako od nas neverovatan i poseban i to sam htela da podelim s drugima”, kaže ona.

Samo u Velikoj Britaniji živi 62.641.000 osoba, a na svetu ih ima više od sedam milijardi. Prosečna osoba ima tri bliska prijatelja i 19 ‘drugara’. Sve ostalo su stranci, a svako od njih ima barem jedan dan u životu kada im je potrebna neka podrška”.

Svako ko poželi može da joj pošalje mejl u kom traži ohrabrenje, a ona će dati sve od sebe da ga razvedri.

Mislim da svako zaslužuje da zna da neko o njemu misli i da je voljen. Čak i ako je to potpuni stranac”, kaže ona.

Izgleda da je njena ideja već urodila plodom. Jedan korisnik je na sajtu napisao: “Primio sam tvoje divno pismo dva dana pre nego što ću otići na sud koji će mi oduzeti kuću. Iako sam se i pre tvog pisma trudio da budem pozitivan, ono mi je definitivno pomoglo. Rasplakao sam se. Hoću da ti se zahvalim. Kuće dolaze i prolaze, ali prava ljubav je ono što je zaista važno i čega se treba držati”.

Izvor: B92

Pogledajte još