Hod po žici iznad Velikog kanjona bez zaštite

Nesvakidašnji i neverovatno hrabar hod po žici 23. juna u direktnom prenosu moći će da se prati na kablovskoj televiziji Diskaveri.

Kako prenose američki mediji, 34-godišnji akrobata će hodati po žici razapetoj na dosad najvećoj visini od 450 metara iznad reke Kolorado, što je više od same kule Empajer stejt bilding u Njujorku (443 metra).

Valenda je lane prešao iznad Nijagarinih vodopada na visini od 60 metara. Tokom prelaska je, na zahtev televizije ABC, njegovog glavnog sponzora, prvi put u svojoj karijeri nosio sigurnosni remen.

Valenda tokom jednog od svojih poduhvata

(old_image)

Jedina stvar koja će me odvajati od dna kanjona biće uže debljine šest centimetara“, kazao je ovaj „izazivač đavola“ koji sa nestrpljenjem čeka da publici pokaže dosad neviđeni pogled na kanjon.

Prelazak preko Velikog kanjona je životni san“, naglasio je Valenda, koji pripada sedmoj generaciji čuvene porodice cirkuskih akrobata i kaskadera.

Novi podvig namerava da posveti svom dedi, koji je poginuo 1978. godine padom sa žice razapete između dve zgrade u San Huanu, u Portoriku.

Veliki kanjoj Kolorada je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija Sjedinjenih Američkih Država. Prelazak će se odviti u delu kanjona koji je pod ingerencijom Navaho indijanaca.

Tanjug, B92

Pogledajte još