Naprednjaci hoće mesto premijera, SPS protiv!

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić rekao je da SNS podržava svog predsednika Aleksandra Vučića u nastojanju da zauzme “najodgovorniju državnu funkciju”, a potpredsednica SPS-a Dijana Vukomanović poručuje da naprednjaci ne mogu da imaju sve najvažnije funkcije u državi.

Potpredsednica SPS Dijana Vukomanović rekla je da ceni želju naprednjaka da imaju premijera, ali da oni ne mogu imati sva najuticajnija mesta u državi.

- Ne može SNS da zauzima tri ključne pozicije u državi – mesto predsednika Republike, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Srbije. Za to je potrebna apsolutna pobeda na izborima – rekla je Dijana Vukomanović, funcioner SPS, stranke koja ima premijera.

Ujedinjeni regioni Srbije, treći koalicioni partner u vladi, otvoreni su za svaki razgovor o rekonstrukciji vlade, ali za sada nije bilo reči o personalnim rešenjima, kazao je danas portparol URS-a Marko Selaković.

- Ujedinjeni regioni Srbije su veoma zadovoljni time kako funkcioniše vlada i imaju dobru saradnju i sa premijerom i sa prvim potpredsednikom vlade – kazao je Selaković.

Selaković je istakao da je najvažnije to što vlada “radi dobar posao i ima stabilnu većinu – preko 140 poslanika u parlamentu”.

(Izvor: Telegraf.rs / Beta)

Pogledajte još