Štimac: Ljubav prema Hrvatskoj, a ne mržnja prema Srbiji!

"Ova utakmica, za razliku od nekih drugih, obeležiće mene i moje igrače. Ovo je skroz druga priča, zauvek će nas pamtiti po ove dve utakmice sa Srbijom, u tome je razlika", preneli su hrvatski mediji reči Štimca posle treninga u Zagrebu.

Štimac nije želeo da razgovara o sastavu svoje ekipe za duel sa Srbijom, već je kazao da ima "25 jednako spremnih i željnih igrača koji su spremni da ostave dušu na terenu".

On je istakao da mu je drago što će njegovi navijači biti u većini na stadionu, ali i da nema problema kada su protivnički u većem broju.

"Meni je draže kada su naši navijači u većini, ali nije mi mrsko kad je protivnik u većem broju. Imamo ekipu koja više uživa igrati pred punim tribinama. Očekuje se isključivo bodrenje, da nam budu vetar u leđa. Pozivam sve koji će doći na Maksimir da nas ne bodre mržnjom prema protivniku, nego da ih vodi ljubav prema nama i našim igračima. Ovo je apel, pokažimo visoki stupanj kulture, pokažimo Evropi i Uefi koja nas stalno blati što je prava Hrvatska", istakao je selektor hrvatske reprezentacije.

Osim hrvatskih, treningu u Zagrebu prisustvovali su i srpski i škotski novinari, a u šali kruži priča da je jedina šansa da te dve reprezentacije odu na Svetsko prvenstvo, izbacivanje Hrvatske od strane Evropske fudbalske unije.

"Hvala gospodinu Platiniju što se toliko brine za nas, to je sve što imam da kažem na tu temu. Mislim da puno više problema ima u drugim delovima fudbalske Evrope. Mi utakmicu sa Srbijom dočekujemo u sportskoj atmosferi", rekao je Štimac.

Novinare je zanimalo i da Štimac prokomentariše to što će njegova ekipa igrati u plavim, a protivnička u belim dresovima.

"Okvir na leđima na našoj najdražoj garnituri je prevelik i stvara problema sudijama kada igramo sa ekipama koje takođe imaju belu boju dresa. No, to je naš najdraži dres, on nas obeležava", kazao je Štimac i dodao da ga ne zanima šta se dešava u taboru protivnika.

"Ne pratim šta se dešava u drugom taboru, noć pred meč ćemo skupiti potrebne informacije. Koncentrisan sam na nas", kazao je on.

Štimac je iskoristio priliku da pozdravi nekadašnjeg kapitena Srbije Dejana Stankovića, koji se ipak, iako je najavljivano, nije vratio u nacionalni tim za utakmicu protiv Hrvatske.

"Dekija Stankovića ovim putem pozdravljam i želim mu sreću u povratku na teren u klubu i reprezentaciji", poručio je Štimac.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igraće se u petak, 22. marta od 18.00 na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Beta

Pogledajte još