Igokea će utakmice Evrolige igrati u Banjaluci

Kako se navodi na klupskom sajtu, uprava Igokee će na sastanku sa predstavnicima Evrolige dogovoriti detalje oko njenog učešća u najelitnijem evropskom takmičenju sledeće sezone.

Igokea je izborila pravo učešća u Evroligi pošto je kolo pre kraja ligaškog dela Jadranske lige obezbedila prvo mesto na tabeli.

"Videćemo da li ćemo uspeti da ispunimo sve uslove za igranje najjačeg košarkaškog takmičenja, ali najbitnije od svega je da Igokea drži prvo mesto na tabeli ABA lige i da je trenutno jedan od najboljih košarkaških klubova u regionu. Ukoliko ishod razgovora bude pozitivan, Igokea će utakmice Evrolige igrati isključivo u Banjaluci, u dvorani Borik", rekao je predsednik kluba Boris Spasojević.

On je rekao da hala Borik, koja se rekonstruiše po standardima za juniorsko rukometno Svetsko prvenstvo, ispunjava standarde Evrolige.

"Bilo je pitanje da li će moći da se poveća kapacitet dvorane, ali direktor Sportskog centra Borik rekao je da će radovi biti uspešno završeni i u roku. Nadamo se da ćemo sledeće sezone svim ljubiteljima košarke svojim igrama dati razlog da uživaju u vrhunskoj košarci u Banjaluci", rekao je on.

Spasojević je istakao da će za nekoliko dana sa predstavnicima Jadranske lige dogovoriti detalje oko organizacije "fajnal fora".

Beta

Pogledajte još