SAD: Doživotna za tinejdžera-ubicu

Lejn je osuđen zbog ubistva Danijela Parmertora, Demetrijusa Hjulina i Rasela Kinga, koje je u februaru prošle godine ubio u srednjoj školi u gradiću Čardon, istočno od Klivlenda.

Iako nije pohađao tu školu, on je dok je čekao školski autobus, ušao u kafeteriju gde su se nalazili učenici i iz pištolja ispalio deset metaka u grupu đaka koja je tu stajala.

Trojica momaka su ubijena, dok su još trojica ranjena, od kojih je jedan ostao paralizovan.

Lejn je dobio maksimalnu kaznu, pošto nije mogao da bude osuđen na smrtnu kaznu, jer je u trenutku zločina imao 17 godina.

On se na današnjem izricanju presude pojavio u majici na kojoj je sam napisao ubica, i tokom boravka u sudu više puta je psovao i pokazivao vulgarne gestove sudiji i porodicama nastradalih.

Lejn se u jednom trenutku okrenuo ka galeriji gde su bili članovi njegove i porodica nastradalih, rekavši da "ruke koje su povukle obarač koji je ubio vaše sinove sada masturbiraju u tom sećanju". On ih je nakon toga opsovao i uputio vulgarni gest.

Majka jednog od nastradalih učenika, Dina Parmertor rekla je da Lejn predstavlja žalosno ljudsko biće, dodavši da mu želi izuzetno sporu i mučnu smrt.

On će od sada biti samo običan ubica, završila je majka žrtve.

(Izvor: B92)

Pogledajte još