Ubica na suđenju pokazao srednji prst porodicama žrtava

Lejn je svoj krvavi pohod izveo u lokalnoj srednjoj školi, a smrtna kazna mu nije izrečena samo zato što je u vreme stravičnog zločina koji je počinio imao 17 godina. Lejn je u sudnicu ušao pristojno obučen, u plavoj košulji koju je nekoliko trenutaka kasnije skinuo i ostao u beloj majici na kojoj je pisalo "killer" (ubica).

Lejn je preko svog advokata poručio tužiocu, poroti i ožalošćenima da ne želi izvođenje bilo kakvih dokaza ili svedoka u vlastitu korist odnosno bilo šta što bi moglo da mu pomogne da dobije blažu kaznu.

Lejn je do izricanja presude uporno ćutao i dosad još nije otkrio zašto je poubijao vršnjake, ali je poslednjeg dana u sudnici zgrozio sve okupljene sledećim rečima: "Ova ruka koja je povukla obarač i ubila vaše sinove sad masturbira na to sećanje. Je.ite se svi!", bio je jasan ubica koji je pritom pokazao i srednji prst.

Iako je njegov gest izazvao šok u sudnici, a jedna ožalošćena majka smogla je snage da mu odgovori: "Ne zaslužuješ da te zovu ljudskim bićem. Ti si čudovište".

Izvor: Kurir

Pogledajte još