Priveden bivši direktor "Elektrošumadije"

Kako je navedeno u saopštenju, Boban M., u vreme kada je bio generalni direktor tog elektroprivrednog društva od jula 2009. do marta 2011. godine, nije preduzeo zakonske mere da spreči pokretanje sudskih postupaka vođenih protiv preduzeća "Elektrošumadija", koji su pravno neosnovani i kojim je preduzeće oštećeno za oko 370 miliona dinara.

Takođe, navodi se u saopštenju, nije osporio tužbene zahteve, iako je, na osnovu odluke Vrhovnog suda Srbije bio dužan da to učini.

"Vođenjem takvih postupaka nastali su sudski troškovi i ispostavljeni računi za advokatske usluge u ukupnom iznosu od oko 370 miliona dinara", navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da se takvi propusti nisu dešavali u druga dva ogranka privrednog društva "Centar doo", već samo u "Elektrošumadiji".

Pored "Elektrošumadije", privrednom društvu "Centar doo" pripadaju i preduzeća "Elektromorava" u Smederevu i Požarevcu.

Policija navodi i da je nastanak veće materijalne šteten sprečen posle analize izvršene od strane interne kontrole u privrednom društvu "Centar doo"čime je prekinuta nezakonita praksa u tom preduzeću i osporeni su svi novodospeli tužbeni zahtevi, koji su po tom osnovu odbačeni od strane suda.

Inače, mediji su leta prošle godine pisali da je oko 10.000 građana za tri i po godine tužilo "Elektrošumadiju" zbog računa sa zastarelim dugovanjima, te da je to preduzeće samo u 2011. godini na ime sudskih troškova isplatilo oko devedeset miliona dinara.

Tanjug

Pogledajte još