Hrvati traže zabranu ulaska za Mihajlovića

"Hrvatska stranka prava Ante Starčević" zatražila je danas od hrvatske vlasti da po hitnom postupku zabrani ulazak u zemlju selektoru Srbije Siniši Mihajloviću!

Pravaši smatraju da je Mihajlović u intervjuu listu "Gazetta dello Sport" priznao više krivičnih dela počinjenih na teritoriji Hrvatske za vreme "Domovinskog rata".

U tom intervjuu Mihajlović je rekao da je kupovao oružje za svoje sunarodnike i da je bio prijatelj sa Arkanom.

Hrvatska stranka prava u potpunosti baštini ustašku ideologiju. Pre samo nekoliko dana Ruža Tomašić, vođa Hrvatske stranke prava „Ante Starčević“, izjavila da je „Hrvatska za Hrvate, a svi ostali su gosti“.

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Dužni smo da reagujemo na vest, odnosno intervju sa selektorom srpske fudbalske reprezentacije, Sinišom Mihajlovićem koji je izdao ugledni italijanski list "Gazetta dello Sport". U tom intervjuu su vidljiva priznanja kaznenih dela od strane g. Siniše Mihajlovića koja je počinio na teritoriji Republike Hrvatske za vreme "Domovinskog rata."

Konkretno, kaznena dela se priznaju sa navodom: "Tokom rata kupovao sam za svoje sunarodnike oružje, ali i lekove, odeću i hranu." Navedene reči su čisto priznanje počinjenja kaznenih dela navedenih u Kaznenom zakonu (NN 125/ 11), glava 32. (Kaznena dela protiv Republike Hrvatske), čl. 340. i 344., a konkretno se radi o kaznenim delima veleizdaje i pomaganja neprijatelju, koja su u potpunosti evidentna iz navedenih navoda u navedenom izvoru.

Takođe priznaje svoje prijateljske veze sa ratnim zločincem Željkom Ražnatovićem Arkanom, te ga u svojim navodima i glorifikuje ("Lako je iz inostranstva, sa kauča, upirati prstom i osuđivati. Arkan je branio Srbe u Hrvatskoj, kojima je pretio masakr. Za te Srbe je bio heroj).

Iz njegovih navoda se može takođe pročitati kako je navedeni gospodin bio, u neku ruku, gospodar života i smrti u Vukovaru, što je priznao u navodu "Nekoliko meseci kasnije, ujaka je zarobio Arkan, koji se spremao da ga ubije, ali su našli moj broj telefona, pozvali me i uspeo sam a mu spasim život." Nakon toga smo se zapitali, zašto na isti način nije mogao da pomogne ostalim Hrvatima u Vukovaru, koji su brzo nakon toga pobijeni i poklani, te se pitamo kako može danas da živi sa tako nečistom savešću?!

U skladu sa gore navedenim činjenicama, tražimo od Državnog tužilaštva Republike Hrvatske brzu reakciju i istragu da se utvrdi povezanost g. Siniše Mihajlovića sa pobunom srpskih terorista na teritoriju Republike Hrvatske. Takođe tražimo da se, u skladu sa priznanjem i navodima navedenog gospodina, hitno proglasi nepoželjnom osobom u Republici Hrvatskoj (persona non grata), pogotovo zato što će isti voditi srpsku fudbalsku reprezentaciju na utakmici protiv Hrvatske u petak."

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još