Sa Pinto: Šansa za mlade fudbalere!

"Volim mlade igrače, ali neću ih gurati u prvi tim samo da bi se pričalo da su bili u njemu. Oni moraju da radom i kvalitetom pokažu da zaslužuju šansu. Međutim, sada je momenat da im se ukaže šansa i igraće najbolji, jer spremam ekipu za sledeću sezonu", rekao je Sa Pinto na svojoj promociji na stadionu Crvene zvezde.

Početak konferencije je kasnio 40 minuta jer je Sa Pinto posle treninga razgovarao s igračima i medicinskim timom.

Sa Pinto je najavi da će jednom sedmično organizovati prijateljske utakmice igrača prvog tima koji nisu igrali u prvenstvu, i omladinaca.

Rekao je da je to što je došao u Crvenu zvezdu "možda igra sudbine", pošto je njegov prvi trener u profesionalnoj karijeri bio iz Srbije.

"Kada sam počinjao karijeru u Salgeirošu trener mi je bio Zoran Filipović i mnogo mi je tada pričao o Zvezdi, za koju se zna šta je tada predstavljala u svetskom fudbalu i koja je imala igrače poputa Dejana Savićevića i Roberta Prosinečkog. To što sam sada preuzeo Zvezdu je možda i igra sudbine", istakao je 40-godišnji Portugalac.

"Zvezda je veliki klub i kao takav hoće da osvaja titule i pobeđuje, pobeđuje, pobeđuje... To je i u mojoj prirodi i mislim da ću to moći da radim sa Zvezdom. Volim da pobeđujem lepom igrom, ali pobeda je pobeda", rekao je on.

Novi trener Crvene zvezde je najavio da će fudbaleri Milan Jovanović i Nikola Maksimović imati pođednaku šansu kao i ostali da se bore za mesto u timu.

"Upoznat sam sa njihovim statusima i računam na njih, kao i sve druge. Nikome nije garantovano mesto u timu, neka se bore, pa će igrati ko se kako bude pokazao", kazao je Sa Pinto.

On je naveo da Zvezda neće imati klasičnog kondicionog trenera, već će se o tome starati njegov pomoćnik Tijago Mutinjo.

Sa Pinto je dodao da se neće odreći sadašnjeg stručnog štaba dok se ne upozna sa njihovim radom.

Rekao je da još nije imao vremena da se upozna sa svim igračima, pošto je, zbog reprezentativnih obaveza, prisustvovalo svega 16.

"Žao mi je što imao samo 16 igrača na treningu, tako da ne mogu ozbiljnije da analiziram trenutno stanje ekipe, međutim to je to što imamo, znam gde sam došao i trudiću se da radim dobro, mada će mi trebati malo vremena. Što se tiče formacije, volim 4-3-3, ali će, ako bude bilo potrebno, to morati da se menja prema igračima", rekao je trener.

Dok je trenirao Sporting iz Lisabona Sa Pinto je u sastavu imao 18-godišnjeg Luku Stojanovića za koga je rekao da ima veliku budućnost u fudbalu, i ne zna da li će ga dovesti u Zvezdu.

Sa Pinto je kazao i da zna da su Zvezdini navijači uvek uz svoj klub i da su još jači od navijača Sportinga, za koje je rekao da su među ekstremnijim u Portugalu.

Otkrio je da ga je šef "skautinga" Olimpijakosa, Darko Kovačević, s kojim je igrao u španskom Real Sosijedadu, zvao da preuzme grčku ekipu, ali tada nije mogao jer je vodio Sporting.

Sa Pinto će na klupi Zvezde debitovati 30. marta, u 20. kolu Super lige protiv Radničkog 1923 u Beogradu.

Beta

Pogledajte još