Raća Petrović: Za Hrvate se spremamo kao za svaki drugi meč

"Priprema meča se kada je taktika u pitanju ne razlikuje u odnosu na prethodne utakmice. Ovo nije finale ili ključna utakmica, nisam siguran da će se posle nje znati ko ide na Svetsko prvenstvo. Naša obeveza je da se borimo sve dok postoje matematičke šanse da se plasiramo", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

On je dodao da većina srpskih fudbalera ima zapažene minutaže u klubovima i da se nalaze u boljoj formi nego na prethodnim reprezntativnom obavezama.
"Većina reprezentativaca igra u velikim klubovima. Tenzija će biti velika, ali ne vidim razloga da imamo strah. Bilo gde da igrate za svoju reprezentaciju, tribine su popunjene. Kada počne utakmica sva tenzija će nestati i ostaće 11 protiv 11", istakao je Petrović.

Fudbaler turskog Genčlerbirligija seća se utakmice Hrvatske i Jugoslavije iz 1999. godine, kada je meč na Maksimiru završen bez pobednika 2:2, ali su gosti otišli na EURO 2000..
"Fudbal je intersantna igra jer nikada ne možete da prognozirate krajnji ishod. Sećam se meča iz 1999, svi su mislili da će posle 1:0 uslediti "petarda". Kada su svi videli pobedu Hrvata, mi smo izdržali i izvukli 2:2. Sigurno bi jedan gol doneo prednost nekoj ekipi, nadam se da ćemo to biti mi, ali ne mora ništa da znači", poručio je Petrović.

On je istakao da nema praksu da menja dresove u svom klub i da će tako biti i sada.
"Niko nije opterećen da li će se naći u prvoj postavi, svako bi bio presrećan da se iz Zagreba vratimo kao pobednici, bez ozbira ko da bude bio na terenu", kazao je on.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se u petak od 18 sati na Maksimiru.

Pogledajte još