Vučić premijer ako se Beograd i Priština dogovore

"Danas" u sutrašnjem izdanju navodi da su u slučaju postizanja sporazuma "velike šanse" da Vučić zameni Dačića na čelu Vlade.

Izbori ove godine
"Danas", pozivajući se na nezvanične navode više sagovornika, piše i da će vanredni izbori biti održani ove godine, bez obzira na to šta će biti sa rekonstrukcijom Vlade, a povod za vanredne izbore mogao bi da bude sukob koji bi naprednjaci "inscenirali" sa Socijalističkom partijom Srbije Ivice Dačića.

"S druge strane, ako u narednom periodu zvanični Beograd i Priština ne postignu dogovor i ne potpišu sporazum, a Srbija ostane bez datuma početka pregovora sa EU, rekonstrukcija Vlade podrazumevala bi samo smenjivanje pojedinih ministara", piše "Danas".

Taj list nezvanično saznaje da će Vučić razmatrati model rekonstrukcije Vlade i započeti konsultacije tim povodom tek nakon što vidi šta će biti sa dijalogom o Kosovu, a konkretniji planovi zavisiće i od današnje, sedme runde razgovora u Briselu.

"U prilog tome govori i zaoštravanje izjava i stavova Dačića u poslednje vreme prema dijalogu, jer je svestan mogućih političkih posledica po svoju funkciju u Vladi, zbog čega mu ne odgovara da do sporazuma s Hašimom Tačijem i Ketrin Ešton dođe ubrzo", piše "Danas".

(Izvor: Beta)

Pogledajte još