Vreme je za akciju: Kako da odmah poboljšate seksualni život?

Seks ima puno prednosti (sem same zabave) i to bi trebalo da vam bude glavni motiv za akciju. Redovan seks jača imunitet, pomaže kod rešavanja nakupljenog stresa i jača vezu između partnera.

Seksualni terapeuti i psiholozi su za magazin "Shape" naveli nekoliko saveta za češće uživanje u seksu i istakli četiri najveća izgovora (razloga) vezana uz loš seksualni život.

1. Umor

Jedan od najčešćih izgovora što nema redovnog seksa je umor. To i nije toliko čudno s obzirom na to da smo svi pritisnuti obavezama. Ali, i za to ima leka. Jedan je način više sna, ali dodatnu energiju možemo dobiti i vežbama. Ponekad ljudi zaboravljaju da seks ne mora trajati satima ni izgledati kao u filmovima, već je dovoljno dobra i jedna brzinska akcija koja će opet povezati i zadovoljiti oba partnera.

2. Glavobolja

Drugi klasik među izgovorima je glavobolja. Izgovori će uvek uništiti dobar trenutak za seks ako im dopustite. Zašto, za promenu, ne biste započeli masažom, toplom kupkom ili nekim drugim opuštajućim ritualom s partnerom ili partnerkom? Neke druge studije su pokazale da seks može pomoći protiv glavobolje, pa je to još jedan razlog da se bacite na posao.

3. Loš trenutak

Na početku svake veze strasti su jače, a posle blede. Nema ništa loše u tome da malo začinite seksualni život nekim fantazijama ili seksi igračkama. Porazgovarajte s partnerom (partnerkom) i recite šta biste želeli, a isto pitajte i njega (nju). Već će i sam razgovor probuditi stare iskrice i želja za seksom će porasti.

4. Problemi u vezi

Slabiji libido može biti povezan i s problemima u vezi. Ako nešto što vam u vezi ne odgovara prećutkujete i držite u sebi, sve se završava nagomilanom ljutnjom. To se na kraju odražava i na seksualni život. Najveća opasnost u tome je da se partneri međusobno udalje i potpuno izgube komunikaciju.

(Izvor: T portal)

Pogledajte još