Mihajlović: Ne razmišljam o porazu i ostavci!

Mihajlović je ranije u Beogradu pozvao novinare da sastave tim za koji misle da će izaći na teren protiv Hrvatske, a onom ko ga pogodi obećao je večeru.

Na susretu sa medijima na stadionu Maksimir, selektor je pročitao nekoliko papira sa sastavima, ali jedan je imao tri netačna imena u prvoj postavi, drugi četiri, a treći pet.

"Nema iznenađenja u timu jer mi poznajemo njih, ali i oni nas. U fudbalu ima sve manje iznenađenja. Nikada se nismo mnogo bavili protivnikom, kako oni igraju. Sav naš rad i koncentracija su fokusirani na nas, kako da se postavimo i šta treba da radimo, tako da ne obraćamo veliku pažnju na protivnika, samo najosnovniju", rekao je Mihajlović.

"Dobiće ekipa koja bude manje grešila, koja bude bila prisebnija i koja ne podlegne pritisku. Ne znam šta može da bude. Utakmica protiv Hrvatske je najvažnija samo zato što je prva sledeća. Sutra već posle nje će duel sa Škotskom biti najvažniji", dodao je on.

Reprezentativci Srbije ranije danas su doputovali u Zagreb, a Mihajlović je kazao da je utisak odličan.

"Utisak je odličan, momci su sve treninge odradili korektno, opušteni su do određene mere, koncentrisani i nasmejani. Više je tenzija što kreiraju novinari nego što se to oseti kod nas u ekipi. Pre neki dan sam pitao ko je od njih bio u Zagrebu, Splitu, Mostaru... i niko nikada nije bio. Oni shvataju da je to derbi, ali nemaju toliku tenziju da bi to bilo nešto ne znam kako...", kazao je Mihajlović.

Novinare je zanimalo kako je Srbija mnogo jača u odbrani nego u napadu, a selektor "orlova" je istakao da će njegova reprezentacija u naredne dve godine dobiti ofanzivne igrače koji će imati veliku karijeru.

"Za našu zemlju i Balkan je čudno, posebno za Srbiju koja je uvek imala velike talente i igrače na svim pozicija. Sada nemamo pravog rešenja u navalnom redu, ali dolaze momci koji imaju kvalitet i uverićete se sutra. Nemaju iskustvo, ali imaju mladost i želju za dokazivanjem, kvalitet, i to je jako važno. U narednih godinu-dve ćemo dobiti igrače koji će imati veliku karijeru", istakao je Mihajlović.

Na pitanje da li će podneti ostavku ako izgubi od Hrvatske, Mihajlović je odgovorio da ga to ne dotiče.

"Ne razmišljam da izgubim, a o ostavci uopšte, to me ne dotiče. Došli smo ovde da igramo fudbal, posao koji volimo. Nadam se da ćemo izvući maksimum, ali kakav rezultat bio neću ja biti taj koji će dati ostavku. Ne dolazi u obzir", rekao je Mihajlović.

Selektor Srbije je kazao da želi da se "njegovi fudbaleri koncentrišu samo na teren".

"Nadam se da će zagrebačka publika biti korektna koliko treba, kao što se nadam da će u budućnosti biti beogradska. Mi moramo da se potrudimo da na terenu bude prava, muška utakmica, ali bez incidenata. Garantujem za svoju ekipu da na terenu neće doći do bilo kakvih incidenata, a ako ih bude slučajno bilo...ko dobije crveni
karton neće igrati za reprezentaciju dok sam ja selektor. Šta će biti sa druge strane ja ne znam",
kazao je selektor "orlova".

On je rekao da ima potpuno poverenje u policiju i da ništa ne može loše da se desi njegovoj ekipi.

"Imamo potpuno poverenje u policiju i ništa ne može da se desi, a na stadionu uvek može da se nađe 100-200 budala i na to niko ne može da utiče. Mirne smo savesti i koncentrisani smo samo na našu igru", rekao je Mihajlović.

Na pitanje hrvatskog novinara kako se oseća što se vratio "u svoju rodnu zemlju", Mihajlović je kroz smeh odgovorio da se poslednji put kada je bio "osećao veoma dobro" s obzirom da se tada reprezentacija Jugoslavije plasirala na Evropsko prvenstvo i dodao da se nada da će se tako i sada osećati.

Mihajlović je rekao da se lepo oseća u Zagrebu i da je od dolaska prošlo sve korektno.

Tokom veoma posećene konferencije pojavio se i predstavnik Svetske organizacije Roma, koji je selektoru Srbije uručio dres sa brojem 10 i Mihajlovićevim prezimenom, kako je rekao, "u ime svih Cigana i Roma".

Predstavnik te organizacije tri puta je poljubio Mihajlovića nakon što mu je urucio dres.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igraće se sutra od 18.00 na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Beta

Pogledajte još