Ukinut pritvor Urošu Mišiću

Mišiću je pritvor ukinut na predlog odrane pošto se američki marinci, koji se vode kao oštećeni, nisu odazvali sudu ni na jedan poziv, a svi ostali svedoci su saslušani, rekao je Tanjugu Mišićev branilac Borivoje Borović.

Prema njegovim rečima, niko od svedoka koji su saslušani na predlog tužilaštva nije teretio Mišića, koji je u pritvoru proveo dve sedmice, pošto se prethodno predao policiji, i da stoga nema ni mesta podizanju optužnog predloga od strane tužilaštva.

Borović je napomenuo da je istražni sudija u više navrata marincima slao pozive na američku ambasadu u Beogradu, ali da nikakav odgovor nije dobio.

Mišić se sumnjiči za krivično delo nasilničko ponašanje za koje se sprovodi takozvani skraćeni postupak jer je za to delo zaprećena kazna do pet godina zatvora.

On je 6. marta u beogradsku policiju došao u pratnji advokata, nakon višednevnog neodazivanja na poziv policije da da iskaz u vezi sa incidentom u klubu "Plastik", nakon čega mu je određen najpre policijski pritvor a potom i sudski do 30 dana.

Prema pisanju medija, Mišić je sa drugarima u "Plastiku" učestvovao u tuči sa obezbeđenjem iz američke ambasade.

On je bivši osuđenik koji je početkom decembra, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, amnestiran i pušten na slobodu.

Dva puta je bio osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

(Izvor: Tanjug, B92)

Pogledajte još