Studenti brane profesora Čupića: On nije manijak, pokušavaju da mu smeste

Studenti Fakulteta političkih nauka i Ekonomskog fakulteta odlučili su da daju podršku profesoru Čedomiru Čapića, za kako kažu "neosnovane tvrdnje Kurira", a profesora Čupića smatraju za najboljeg predavača i nikada nisu imali problem s njim, pogotovo ne takav da je nekoga seksualno napastvovao, kao što se tvrdi u današnjem Kuriru.

(old_image)

Za sada je napravljena stranica na drušvenoj mreži Fejsbuk koja nosi ime "Podrška profesoru Čedomiru Čupiću" i za sat vremena skupila je preko 800 lajkova, a studenti su najavili da će pisati i peticiju ukoliko se nastavi hajka protiv profesora Čupića.

Prenosimo vam u celosti dosadašnja iskustva studenata sa profesorom Čupićem i šta oni misle o celoj aferi:

- Prvo, sve što se trenutno piše o profesoru Čupiću je tolika neistina da novinar koji je prvi ovo napisao samo bruka svoju profesiju. Čim se bude dokazalo da su ove tvrdnje netačne, očekuje se u najmanju ruku izvinjenje svih koji su blatili čast inače veoma cenjenog profesora. Profesor Čedomir Čupić mi je predavao sociologiju i tačno je da skreće povremeno sa teme, ali to je kako bi nas učio o sociologiji kroz život, a to retko koji profesor danas radi. Baš zbog toga su njegova predavanja uvek puna i uvek se može čuti smeh koji ispunjava ceo amfiteatar baš zbog profesorove sposobnosti da razvedri svakog u toj prostoriji. Na predavanjima zanimljiv, na ispitu skroz korektan. Ne dopustite da Beogradskom univerzitetu oduzmu jednog od najboljih profesora - Miloš Milenković(24), student ekonomskog fakulteta.

- Budući da nisam bila na tom predavanju na kome tvrde da je pokazivao "vežbe za orgazam", ne mogu da kažem da li je istina to što su studentkinje navodno prenele.. Ono što mogu da potvrdim je da profesor apsolutno ni u jednom trenutku niti na predavanjima niti na ispitima nije bio nepristojan i vulgaran ni prema studentkinjama ni prema studentima, a kamoli da se udvarao koleginicama na fakultetu. Takođe, mogu da potvrdim da je on jedan od retkih profesora koji izlazi u susret svojim studentima i studentkinjama i da konstantno insistira na poštenju, moralu i vrlinama, pa mi je nezamislivo da je on ikada mogao prema nekome da se odnosi loše ili da ga ponižava. Moje iskustvo sa profesorom Čupićem je i više nego pozitivno i nikada nisam doživela nikakvu neprijatnost s njegove strane, a kamoli da sam za sve vreme studiranja čula bilo kakvu uvredu od njega - Marina Milojević (25), studentkinja Fakulteta političkih nauka.

-Svakome ko je ikada odslušao makar jedno predavanje profesora Čupića će biti jasno koliko su navedene optužbe u "Kuriru" neosnovane. Profesor Čupić je veoma dobar predavač koji se uvek trudi da brdo dvadesetogodišnjaka zainteresuje za gradivo. Jako mi je žao što postoje ljudi koji ne umeju da cene njegovu predanost radu. Neko treba imati prilično uska razmišljanja da bi bio sposoban da interesantna predavanja profesora Čupića protumači na uvredljiv način. Profesor Čedomir Čupić je izuzetan predavač i još izuzetnija ličnost. Nadam se da ga ovo neće dotaći obeshrabriti u daljem radu. Moje kolege i ja ćemo podržati profesora najbolje što umemo. - Milana Pavlović (20), studentkinja Ekonomskog fakulteta.

Politička pozadina afere?

Kako ekskluzivno saznajemo, profesor Čupić je najavio tužbu protiv Kurira, a sumnja se da ga ovaj list napada po instrukcijama jednog drugog profesora sa Fakulteta političkih nauka jer su, kako kaže naš izvor, njih dvojica suparnici od studentskih dana i za njihov rivalitet svi znaju.

Pogledajte još