Hanka Paldum: Nisam zlostavljala logoraša i nema istrage

"Protiv mene nije pokrenuta istraga. Mene to nimalo ne raduje, jer bih volela da se, napokon, pokrene i da se dokaže da sam nevina i da se skine ljaga s mog imena", navela je Paldum sarajevskom "Dvnevnom avazu", prenosi Tanjug.

Bosansko-hrcegovačka pevačica je naglasila da je, nakon njene prijave, Regionalna advokatska komora Sarajevo pokrenula disciplinski postupak protiv Tomića zbog iznošenja laži u slučaju "Silos".

"Slagao je da sam spominjana u tom procesu. U ovoj advokatskoj komori pokrenut je proces protiv njega i juče je trebao da da iskaz. Tomić se nije pojavio, a ja sam bila pozvana u svojstvu svedoka", tvrdi Paldum.

Sarajevski dnevnik je kontaktirao i Jasminu Cero, disciplinskog tužioca Regionalne advokatske komore Sarajevo koja vodi postupak protiv Tomića.

"Sprovodeći proceduru ocenila sam da, prema mom mišljenju, postoje pojedini elementi za povredu kodeksa advokatske etike i u tom delu je podignuta optužnica. Predmet je pred disciplinskim sudom. Sledeća rasprava zakazana je za 3. april", navela je Cero i dodala da je Tomić opravdao svoj izostanak.

Sporni dogadjaj datira iz januara 1993. godine kada je Golub sa drugim srpskim zatočenicima iz logora "Silos" kopao rovove i uredjivao plato na kom su za "Alijinu vojsku" pevale estradne zvezde iz prestonice BiH.

Golub je svedočio pred Tužilaštvom BiH, kao svedok protiv optuženih za zločine nad srpskim zatvorenicima u tom zloglasnom logoru i, prema njegovim rečima koje su preneli srpski mediji, stražari nisu mučili i zlostavljali zatvorenike, "ali jesu kojekakve paravojske koje su ulazile u logor i činile sve i svašta".

U logoru je bio od juna 1992. do januara 1996. godine i spadao je u grupu onih logoraša sa najdužim stažom, a strahotu koju je doživeo, kako je tada rekao, "od jedne estradne zvezde iz Sarajeva koja sada često peva i zaradjuje veliki novac i u Srbiji", Golub nije želeo da iznosi na suđenju.

Paldum je demantovala da je ona ta pevačica koja je mučila Srbe u logoru na Igmanu.

Blic, Tanjug

Pogledajte još