Vujošević: Utakmica protiv Solnoka najvažnija u sezoni

"Solnok je uredan i kvalitetan klub i ima ozbiljnu ekipu ali nas sutra čeka najvažnija utakmica u sezoni od koje nam zavisi plasman na fajnal for. Solnok neće doći bez ambicija, zadužio nas je u Mađarskoj u prvom delu prvenstva i mi moramo da vraćamo svoje dugove", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana će se u subotu u 20 sati u hali Pionir sastati sa Solnokom u utakmici poslednjeg 26. kola regularnog dela Jadranske lige. Crno beli su peti na tabeli sa 15 pobeda i 10 poraza i bore se za odlazak na završni turnir. Solnok je na 12. mestu sa devet pobeda i 16 poraza.

Upitan šta očekuje od sutrašnje utakmice koju će u Kragujevcu igrati Radnički i Crvena zvezda, Vujošević je rekao da mu je svejedno.

"Moramo da dobijemo Solnok i da se plasiramo na fajnal for a o utakmici u Kragujevcu bi razmišljao da se završni turnir igra u Beogradu. Tada bih voleo da osvojimo četvrto mesto na tabeli i igramo protiv prvoplasirane Igokee. Ali kako se igra u Laktašima, ne opterećujem se time šta će biti u Kragujevcu. Prilično mi je svejedno", rekao je on.

Vujošević je ocenio da Solnok na svakoj poziciji ima po dva kvalitetna igrača a da o kvalitetu ekipe govori i podatak da je u poslednjih sedam utakmica taj tim doživeo poraz samo od Igokee i Crvene zvezde.

"Solnok je zahvaljujući dobrom finansijskom stanju ušao u Jadransku ligu. U prvom delu prvenstva nije išlo kako je zamišljeno, jer su bili poslednji, ali su u drugom delu doveli novog trenera i nekoliko
igrača i to se promenilo",
rekao je on.

On je ponovio da je ove sezone Jadranska liga jedna od najjačih zbog značaja prohodnosti u evropska takmičenja.

Trener Partizana je zahvalio publici koja je, kako je ocenio, prepoznala situaciju u košarkaškom klubu i bodri mladi tim Partizana koji, u odnosu na prethodne sezone, nije bio pripremljen na tešku situaciju.

Vujošević je rekao da je Partizan ove sezone najgledanija ekipa u Jadranskoj ligi i pozvao navijače da utakmicu sa Solnokom shvate kao da dolazi Barselona.

Portparolka Partizana Sonja Savić rekla je da su, prema podacima Jadranske lige, crno beli najgledaniji klub u regularnom delu.

"Više od 100.000 ljudi je gladalo Partizan u regularnom delu a u proseku 5.000 po utakmici u Pioniru. Tačne podatke ćemo znati kada se završi regularni deo lige", rekla je ona.

Beta

Pogledajte još