Nova odluka: Uroš Mišić će nazad u pritvor!

Ona je precizirala da je tužilaštvo sudu danas podnelo optužni predlog protiv Mišića zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, odnosno tuče sa američkim marincima u klubu "Plastik" i da je tražilo da mu se odredi pritvor.

Krivično vanptresno veće je prihvatilo predlog tužilaštva i donelo rešenje o određivanju pritvora Mišiću, napomenula je ona.

To znači da će on ponovo biti uhapšen, iako je juče pušten iz pritvora po odluci istražnog sudije Prvog osnovnog suda pošto je okončao istragu i saslušao sve svedoke koje je predložilo tužilaštvo.

Što se tiče američkih marinaca, koji se vode kao oštećeni, oni se nisu odazvali sudu na više poziva, koji su im upućeni preko Američke ambasade u Beogradu.

Mišić se sumnjiči za krivično delo nasilničko ponašanje za koje se sprovodi takozvani skraćeni postupak jer je za to delo zaprećena kazna do pet godina zatvora.

On je 7. marta u beogradsku policiju došao u pratnji advokata, nakon višednevnog neodazivanja na poziv policije da da iskaz u vezi sa incidentom u klubu "Plastik", nakon čega mu je određen najpre policijski pritvor, a potom i sudski do 30 dana.

Mišić je navodno sa drugarima u "Plastiku" učestvovao u tuči sa obezbeđenjem iz američke ambasade.

On je bivši osuđenik koji je početkom decembra, posle pet godina provedenih u zatvoru zbog napada na žandarma Nebojšu Trajkovića, amnestiran i pušten na slobodu. Dva puta je bio osuđen na 10 godina zatvora, ali mu je Apelacioni sud preinačio presudu na pet i po godina zatvora.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.