Vesele devedesete

Takmičari u hipermarketu praznih rafova traže dobro sakrivenu teglu džema. U pitanju je trka sa ljudima i vremenom, jer na raspolaganju imaju samo po pola marke u dinarskoj protivvrednosti, a dinar devalvira brzinom od 20% u sekundi. Sporadični rafali iz heklera i bombe mogu trajno onesposobiti takmičare dok se probijaju kroz vesele devedesete. Pronalazač mora živ stići do kase noseći teglu i usput izbegavajući sve prodavce koji pokušavaju da ažuriraju cenu džema koja skače iz minuta u minut. Na kraju mora da plati i probije se kroz kordon penzionera koji na uglu ispred prodavnice čekaju u redu za hleb.

Drugi test izdržljivosti bilo bi slušanje grozomorne muzike sa mozgoispirajućim tekstovima i dušeubijajućim ritmom. Radi se o nesrećnom spoju teško varljivih kompjuterskih ritmova, orijentalnog melosa i literarnog neukusa koji se emituju iz zvučnika veličine masovne grobnice, na splavu na jednoj od dveju beogradskih reka. Takmičari koji izdrže dva i po sata ovog tretmana, moraju u Nike Air Max patikama da se provuku pored četvorice kršnih momaka uniformisanih u šljašteće trenerke (gornjih delova uvučenih u donje) i da, još uvek obuveni, vozilima gradskog saobraćajnog preduzeća koja saobraćaju na svaka četiri sata stignu do prethodno zadate tačke na suprotnom kraju grada.

(old_image)


Treći i ultimativni bio bi test roditeljstva.
Takmičari bi dobili po dvoje nasumično dodeljene dece - tinejdžera. Sin bi uporno pokušavao da upadne u neku kriminalnu grupu i dođe do mnogo novca na brz i lak način, a ćerka da postane turbo-folk pevačica i uda se za nekog od već etabliranih članova organizovanog kriminalnog udruženja. Otežavajuće okolnosti su nedostatak mobilnih telefona, automobila i/ili benzina (za praćenje) i novca (za bilo šta). Takođe, „roditelj“ zbog svoje malobrojnosti mora mudro da izabere koje će dete pratiti u koje doba dana ne bi li ga sprečio da zastrani.

Pobednik ovog nesvakidašnjeg takmičenja koje bi nas podsetilo na ne tako davnu prošlost, dokazao bi da je najspremniji za budućnost, te da je pravi Srbin za 21. vek. Kao nagradu, dobio bi 5000 zapadnonemačkih maraka oročenih u Dafiskandik banci, koje mora da podigne sat vremena nakon proglašenja koje se dešava noću. A banka radi samo danju.

Pogledajte još