Sekretarijat za socijalnu zaštitu: Svratište će nastaviti sa radom

"Sekretarijat je prošle godine izdvojio 14,6 miliona dinara za podršku ovom projektu. Nažalost, najveći deo ovih sredstava utrošen je na zarade zaposlenih, čak 86,6 odsto", tvrdi se u saopštenju.

Iz ovog sekretarijata je u više navrata vođen razgovor sa zaposlenima u Centru za integraciju mladih, sa željom da im se ukaže na racionalnije korišćenje sredstava, navodi se u saopštenju.

"Ukoliko Centar odluči da se povuče iz projekta, Svratište u Krfskoj će nastaviti sa radom jer će ga grad i dalje finansirati. Nadamo se ipak da će na sastanku zakazanom za sledeću nedelju Sekretarijat za socijalnu zaštitu i Centar naći zajednički jezik", zaključuje se u saopštenju.

Iz Centra za integraciju mladih, koji realizuje uslugu svratišta, rekli su sledeće:

"U ponedeljak imamo sastanak sa gradom, ali nezavisno od toga obavestili smo decu da ne možemo dalje da realizujemo ovu uslugu. Odluku smo doneli jer pre svega finansijski, ali i organizaciono ne možemo ovako više da radimo. Od januara zaposleni nisu primili plate, pa čak i da se promeni način na koji se tretira usluga Svratište, mi ne možemo u njoj više da funkcionišemo. Naša je odluka konačna, ali ćemo ipak izaći na sastanak sa gradom", objašnjava Milica Đorđević iz CIM-a.

Detaljnije možete čitati ovde.

(Izvor: Beoifo)

Pogledajte još