Nema zaraženih u grupi iz Meksika

BEOGRAD, 5. maja (Beta) - Niko iz grupe državljana Srbije koji su bili u Meksiku i na Kubi nema simptome novog, meksičkog gripa, izjavio je ministar zdravlja Tomica Milosavljević. 

Milosavljević je novinarima rekao da je grupa koja će sutra avionom doputovati u Beograd, posle Meksika nedelju dana bila na Kubi, te je prošao period inkubacije što je, kako je kazao, bitna promena.

"Na granici će sa njima biti obavljen razgovor i, ako nema kliničke slike koja upućuje na meksički grip, biće im uručeno uputstvo da narednih deset dana aktivno prate svoje zdravstveno stanje i da se jave epidemiološkim službama ako im poraste temperatura i ako dođe do ozbiljnijih disajnih tegoba", rekao je Milosavljević.

Naveo je da će neko, ako mu poraste temperatura i pokažu se respiratorni problemi, biti smešten na Infektivnu kliniku, radi praćenja stanja.

"Sudeći po kontaktima koji su obavljeni sa grupom koja će doputovati iz Meksika, niko ne pokazuje kliničku sliku koja bi to zahtevala", rekao je Milosavljević.

Pogledajte još