Troicki u drugom kolu posle pobede nad Semom Kvirijem

BEOGRAD, 5. maja 2009. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Srbije u Beogradu, pošto je na startu turnira savladao Amerikanca Sema Kvirija sa 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 6:3.

Troicki, koji je postavljen za petog nosioca na turniru, u drugom kolu će igrati protiv Španca Marselo Granoljersa, koji je eliminisao Filipa Krajinovića.

Srpski teniser igrao je loše u prvom setu, a Amerikancu je bio dovoljan jedan brejk i sigurna igra na svoj servis kako bi trijumfovao u prvom delu meča.

Početak drugog seta protekao je u izjednačenoj igri, a zatim je Kviri u sedmom gemu napravio brejk i poveo sa 4:3.

Troicki je odmah uzvratio brejkom, a potom na svoj servis poveo sa 5:4. Srpski teniser je u finišu drugog seta još jednom oduzeo servis protivniku i došao do izjednačenja.

Srpski teniser je odlično počeo treći set, pošto je u drugom gemu napravio brejk za vođstvo od 2:0. Ipak, Kviri je odmah odgovorio istom merom i veoma brzo stigao do izjednačenja.

Amerikanac, međutim, nije mogao da postigne ništa više u ovom meču, pošto je u šestom gemu Troicki ponovo napravio brejk i poveo sa 4:2. Do kraja meča srpski teniser odigrao je veoma dobro, osvojio dva gema na svoj servis i plasirao se u dalje takmičenje.

Posle meča Troicki je rekao da ga je zbog nastupa pred domaćom publikom igrao loše u prvom setu.

"Na početku meča sam bio nervozan. Osećao sam mali pritisak, jer igram veliki turnir pred svojom publikom. Najvažnije je da sam na kraju izvukao meč i došao do pobede. Hvala svima na podršci i nadam se da će narednih dana biti više ljudi na tribinama", rekao je Troicki novinarima posle meča.

Otvoreno prvenstvo Srbije na terenima sportskog centra Milan Gale Muškatirović igra se za ukupni nagradni fond od 450.000 evra.

Pogledajte još