Četiri stvari za super seks!

Komunikacija je neophodna

Ne treba očekivati da nam partner čita misli, već treba otvoreno reći šta nam u seksu odgovara, a šta bismo voleli drugačije kako bi nam druga strana mogla bolje udovoljiti, savetuju stručnjaci. Ističu da je važno biti konkretan, a umesto kritikovanja jednostavno reći gde vam i kojim intenzitetom odgovara da vas partner dodiruje. Takođe, možete uzeti ruku partnera i neverbalnom komunikacijom sami pokazati šta želite.

Takođe ne treba pretpostavljati da znate šta vašem partneru najviše odgovara, već ga otvoreno pitajte da li mu nešto prija. Razgovor o seksualnim željama može biti sjajan način pojačavanja seksualne hemije, jer tako otvarate nova područja u kojima možete biti prisni.

Ne zaboravite predigru

Ponekad je seks na brzinu idealan, no ipak u svakodnevnom životu nemojte zaboraviti predigru, jer nemaju svi ljudi jednaku brzinu "seksualnog zagrejavanja".

Potrudite se da svaka predigra ne bude identična, jer će tako postati predvidiva i manje uzbudljiva, a s predigrom možete početi i satima pre susreta, na primer vrućim porukama ili pozivom. Iznenadite partnera nekim novim potezom ili idejom gde želite da vodite ljubav, zagrejte atmosferu senzualnom masažom ili ga naprosto zaskočite u trenutku u kom to najmanje očekuje.

Što raznovrsnije, to bolje

Ako je seks glavno jelo, raznovrsnost je njegov nužan začin, složni su seksualni terapeuti. Podstaknite partnera na isprobavanje novih poza, naoružajte se literaturom poput Kama Sutre, krenite u kupovinu seksi donjeg veša. Možete na papirić napisati neke seksualne fantazije i svake nedelje izvlačiti jedan sa zadanim scenarijem. Važno je igrati se i seks shvatiti kao dobru zabavu, kažu stručnjaci.

Praksom do savršenstva

Vežba je ultimativni način za usklađivanje među partnerima i razlog zbog kog je seks u dužim vezama bolji nego onaj kod kraćeg poznanstva. Najbrže uče oni koji su spremni da isprobavaju nove stvari, nisu osetljivi i samokritični kod predloga partnera i seks ne doživljavaju kao tabu temu. Imate li seksualnih problema, bez predrasuda se obratite seksualnom terapeutu koji može pomoći i više nego što mislite i nemojte pretpostavljati da će se stvari "rešiti same od sebe".

(Izvor: 24sata.hr / B92)

Pogledajte još