SPO: Pajtić da podnese ostavku

SPO je zatražio i da budu raspisani prevremeni pokrajinski izbori.

SPO je u saopštenju za javnost pozvao Pajtića da "održi obećanje", jer je u novembru mesecu rekao da će on i članovi Vlade Vojvodine podneti ostavke ukoliko se ustanove nepravilnosti u radu Razvojne banke Vojvodine.

"Smatramo da se, i pored svega, radi o ozbiljnom političaru koji neće pogaziti datu reč. Ostavka predsednika i članova Vlade Vojvodine otvara put i ka novim pokrajinskim izborima, a izbori u Vojvodini su neophodni, jer je aktuelna pokrajinska vlast, pre svega zbog brojnih afera u vezi sa Razvojnom bankom, izgubila svaki legitimitet", ocenjuje se u saopštenju.

Policija je uhapsila tri osobe iz vrha RBV, osumnjičene da su tu finansijsku instituciju oštetile za više od 20 miliona evra, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Razvojna banka Vojvodine saopštila je danas da nije pričinjena šteta u poslovanju te banke, jer je izvršni postupak u toku, a ovlašćeni procenitelj je u izvršnom postupku naplate kredita i izdatih garancija pozitivno procenio njihovu naplativost.

(Izvor: B92)

Pogledajte još