Berezovski pronađen mrtav u kući

Vest o njegovoj smrti je objavio njegov zet Egor Šupe. Kako javlja Raša tudej, Šupe je napisao da je u poslednje vreme Berezovski bio izuzetno depresivan, prenosi B92.

Prema pisanju britanskog Telegrafa, Berezovski je nađen mrtav u kadi.

Aleksandar Dobrovinski, advokat i osnivač "Aleksandar Dobrovinski i partners" advokatske kancelarije iz Moskve, rekao je na svom profilu na jednoj društvenoj mreži da je Berezovski počinio samoubistvo.

Boris Berezovski je bio prvi milijarder u postsovjetskoj Rusiji. O njemu je napisana i knjiga “Kum Kremlja”. Njegovo bogatstvo 1997. je procenjeno na tri milijarde dolara. Bio je 104. na svetskoj listi milijardera. Bio je suvlasnik “Sibnefta”, a postao zamenik sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije iako je imao i pasoš Izraela.

Dolaskom na čelo Rusije Vladimira Putina počinje sukob sa oligarsima.

Berezovski je pobegao iz Rusije u London 2000. godine, a tri godine kasnije dobio je politički azil. U odsustvu je pred ruskim sudovima osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 19 godina za prevaru, pranje novca i pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti.

U javnosti je ostalo upamćeno i njegovo suđenje sa nekadašnjim partnerom Romanom Abramovičem, koje slovi za najveću privatnu parnicu u istoriji, a koju je Berezovski izgubio.

(Izvor: B92)

Pogledajte još