Hemofarm iznenadio Partizan i izborio četvrtu utakmicu

BEOGRAD, 5. maja 2009. (Beta) - Košarkaši Hemofarma pobedili su  u Pioniru ekipu Partizana sa 79:67 (21:8, 20:21, 14:20, 24:18) u trećoj utakmici polufinala plej-ofa Svislajon Superlige i smanjili rezultat u seriji na 2:1.

Polufinalna serija igra se na tri pobede, a četvrta utakmica na programu je u četvrtak u Vršcu. U drugoj polufinalnoj seriji igraju Crvena zvezda i FMP Železnik, a "crveno-beli" vode sa 2:0.

Partizan je na početku utakmice poveo sa 4:2, a zatim je do kraja četvrtine Hefarm napravio seriju od 19:4 i došao do velikih 13 poena prednosti.

"Crno-beli" su u drugoj četvrtini pokušali agresivnijom igrom u odbrani da se približe, ali su gosti iz Vršca dobrim skokom i šutom sa distance sačuvali dvocifrenu prednost.

Aktuelni prvak Srbije je na početku treće četvrtine napravio seriju od 9:0, a sredinom tog perioda utakmice približio se na samo poen zaostatka 45:46.

Vrščani su, ipak, veoma brzo pronašli odgovor na igru Partizana i do kraja četvrtine sačuvali šest poena prednosti (55:49).

Ekipa Hemofarma je i na početku poslednje četvrtine zadržala visok nivo igre i u 32. minutu Vrščani su došli do deset poena prednosti (65:55).

Pitanje pobednika praktično je bilo rešeno tri minuta pre kraja kada je Milivoje Božović pogodio "trojku" i doneo svom timu vođstvo od 70:57, a košarkaši Hemofarma u završnici utakmice bili su sigurni sa linije za slobodna bacanja.

Minut pre kraja isključen je trener Partizana Duško Vujošević zbog rasprave sa sudijama.

Najzaslužniji za pobedu Hemofarma bio je Miloš Borisov sa 22 poena (šut za tri 5-4), dok je Milan Mačvan postigao 16 poena. U ekipi Partizana najefikasniji bio je Novica Veličković sa 16 poena, Stefan Lazme dao je 12, a Uroš Tripković deset poena.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da su igrači Hemofarma večeras pokazali jači karekter i želju za pobedom.

"Potpuno zaslužena pobeda Hemofarma. Očekivalo se da će njihov kvalitet doći do izražaja i pored oscilacija koje su imali. Probao sam da pripremim igrače, da ne dođe do opuštanja, ali reči i metode nisu urodile plodom. Čestitam Hemofarmu na pobedi, imali su više karaktera i želeli su pobedu više od nas", izjavio je Vujošević na konferenciji za novinare.

Bek "crno-belih" Uroš Tripković rekao je da je cela ekipa odigrala slabo i da nije smela da dozvoli Hemofarmu da se "vrati u život".

"Odigrali smo veoma slabo, sa lošim pristupom posle 2:0 u seriji. Nismo smeli Hemofarmu da dozvolimo da se vrati u život. Imamo šansu da u Vršcu odigramo mnogo bolje i završimo seriju", zaključio je Tripković.

Pogledajte još