Siloviti Mančester slavio u Londonu i plasirao se u finale

BEOGRAD, 5. maja 2009. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su i u Londonu u revanš utakmici polufinala savladali Arsenal sa 3:1.

U prvoj utakmici, koja je odigrana pre šest dana u Mančesteru, aktuelni prvak Evrope pobedio je sa 1:0.

Dvostruki strelac za Junajted bio je Kristijano Ronaldo u 11. i 61. minutu, a prvi gol za goste dao je Park Đi Sun u osmom minutu. Konačan rezultat postavio je Robin van Persi iz penala u 75. minutu.

Mančester je plasman u finale obezbedio golovima u prvih 11 minuta utakmice na prepunom Emirejts stadionu u Londonu.

U osmom minutu Kristijano Ronaldo je prošao po levoj strani i poslao loptu u šesnaesterac Arsenala, gde se okliznuo igrač domaćih Johan Đuru, a spretan je bio Park Đi Sun, koji je sa desetak metara pogodio mrežu.

Tek što su se navijači domaćih oporavili od šoka zbog primljenog gola, Mančester je došao do drugog gola i najavio veliku pobedu.

Igrao se 11. minut kada je Kristijano Ronaldo šutirao iz slobodnog udarca, lopta je prošla kroz ruke golmanu Arsenala Matijasu Almuniji i završila u golu.

Do kraja poluvremena Mančester je imao još dve odlične prilike za gol.

U 18. minutu Almunija je zabeležio dobru intervenciju nakon šuta Vejna Runija, a u 32. minutu golman Arsenala uhvatio je loptu koju je iz slobodnog udarca uputio Ronaldo.

Čuvar mreže Arsenala je i u 52. minutu morao da interveniše, kada je izbio loptu u korner posle Ronaldovog udarca sa ivice šesnaesterca.

Mančester je do trećeg gola došao u 61. minutu, posle kontre u kojoj je Park pronašao Runija, a ovaj asistirao Ronaldu, koji je poslao loptu pod prečku Arsenalovog gola.

U 74. minutu Mančester je ostao sa desetoricom, pošto je Daren Flečer faulirao Robina van Persija, skrivio penal i zaradio crveni karton. Holandski reprezentativac sigurno je izveo jedanaesterac i ublažio poraz.

Protivnik ekipe Aleksa Fergusona u finalu LŠ, koje se igra 27. maja u Rimu, biće pobednik dvomeča između Čelsija i Barselone.

U prvoj utakmici koja je odigrana prošle nedelje u Španiji nije bilo golova, a revanš je sutra u Londonu od 20.45.

Pogledajte još