Sat za našu planetu: I Kremlj u mraku (FOTO)

Svetlo je ugašeno tačno u 20 sati i 30 minuta po moskovskom ili 17 i 30 po srednjoevropskom vremenu, a akcija je trajala sat vremena.

Ugašeno je osvetljenje zidina Kremlja, svetlo u zgradama kremljovskog kompleksa, ali su ostale da gore zvezde na kremljovskim kulama i osvetljenje državne zastave Rusije i sata na Spaskoj kuli.

Ugašeno je i osvetljenje i zgrade Istorijskog muzeja, tržnog centra GUM i crkve Vasilija Blaženog.

Na Crvenom trgu se okupilo oko 200 ljudi, od kojih je veći broj njih došao posebno da posmatra isključivanje svetla, što su propratili uzvicima oduševljenja.

Foto: Beta, AP
(old_image)

Osim učesnika akcije i novinara, na trgu je bio i ministar za prirodne resurse i ekologiju Sergej Donskoj.

"Sat za našu planetu" je međunarodna akcija koju svake godine sprovodi Svetski fond divlje prirode (WWF). Aktivisti su prisutnima na Crvenom trgu delili sveće i zastavice a prisutni su se fotografisali sa čovekom u kostimu pande - simbola WWF.

Zajedno sa moskovskim Kremljom, danas se isključuje osvetljenje mnoštva drugih svetskih znamenitosti - od Opere u Sidneju do kula bliznakinja Petronas u Kuala Lumpuru u Maleziji, Brandenburške kapije u Berlinu, TV tornja "Nebesko drvo" u Tokiu i Empajer stejt bildinga u Njujorku.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još