Ljubičić zadovoljan pobedom i organizacijom turnira

BEOGRAD, 5. maja 2009. (Beta) - Hrvatski teniser Ivan Ljubičić plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Srbije u Beogradu, pošto je na startu turnira savladao Rumuna Viktora Krivoija sa 2:1, po setovima 7:6 (7:2), 3:6, 6:4.

Ljubičić, koji je postavljen za šestog nosioca, u drugom kolu će igrati protiv Brazilca Markosa Danijela, koji je bio bolji od Giljerma Kanjasa iz Argentine.


"Uvek je nezgodno kada igrate protiv nekog iz kvalifikacija. Krivoi je imao dva meča u kvalifikacijama, a ja nisam igrao poslednje dve nedelje. Osećam veliko olakšanje zbog pobede", rekao je Ljubičić posle meča.

Hrvatski teniser jedan je od onih koji su se u Asocijaciji teniskih profesionalaca (ATP) angažovali da Beograd dobije organizaciju turnira.

"Bio sam siguran da će turnir biti vrhunskog kvaliteta, a to sam rekao i ljudima iz ATP-a. Beograd je zaslužio da ima turnir, tenis u Srbiji je doživeo procvat u poslednjih nekoliko godina", kazao je Ljubičić.

Ljubičić je kazao i da mu je drago što je na meču sa Rumunom imao podršku beogradske publike.

"Lepo je igrati pred publikom koja poznaje tenis. Nadam se da ću u sledećim mečevima pokazati sve ono što znam", rekao je Ljubičić koji je 2006. godine zauzimao treće mesto na ATP listi.

Otvoreno prvenstvo Srbije u sportskom centru Milan Gale Muškatirović igra se za ukupni nagradni fond od 450.000 evra.

Pogledajte još