Sa Pinto: Celog sebe ću ugraditi u Zvezdu!

"Sve se dogodilo brzo. Imao sam samo kratak sastanak sa čelnicima kluba i već sledećeg dana sam radio sa ekipom. Hteo sam da dovedem i saradnike, ali je to bilo nemoguće zbog teške finansijske situacije. Veliki je to klub, najbolja vremena imao je ranih 90–ih godina", rekao je Sa Pinto, a zatim dodao:

"Sada nije dobro. Žele da budu šampioni, šestu godinu u nizu biće bez titule. Sezona koja sledi je veliki izazov za mene. Od ove su svi već digli ruke, ali boriću se za svaki bod. Morate da podignete samopouzdanje ekipi, koja je pomalo uplašena. Malo je tu iskustva, u nekoliko provedenih sati sa njima video sam da su voljni da uče".

Portugalski stručnjak je zatim dodao da je došao u veliki klub, koji ima sjajne navijače.
"Došao sam u veliki klub, poput Sportinga, sa vernom publikom. Stadion zovu Marakana, volim takve objekte, sa vrelom atmosferom. Ovde su ljudi direktni, uveren sam da možemo da ostvarimo nešto dobro. Zato je važno da dobro privedemo ovu sezonu, kraju kako bismo na pravi način ušli u sledeću", objasnio je Sa Pinto.

Za kraj, 40-godišnji trener je rekao da ne postoji nikakav problem da sa ekipom radi na visokom nivou.
"Ne postoji velika jezička barijera. Kapiten i mnogi igrači pričaju engleski savršeno i odmah mi stave do znanja ako neko nešto nije najbolje razumeo. Dobro smo organizovani, ne gubimo vreme. Svi smo posvećeni obavezama. Ako bude potrebno da od 72 sata spavam samo osam, to ću i uraditi. Celog sebe ću ugraditi u projekat i neću razočarati ljude iz ovog kluba koji žive fudbalskim život kao retko ko", zaključio je Sa Pinto a prentosi Mozzart Sport.

Pogledajte još