U "državnim stanovima" kao da je "pala bomba": Stanari se bez uspeha žale!

- Kupio sam stan u naselju Padina, za 1.290 evra sa PDV po sistemu ključ u ruke. To je sve samo ne "ključ u ruke"! Upotrebna dozvola je dobijena, a prilaz zgradi nije urađen. Sve oko zgrade se sleže, sklonište i kućice lifta puni su vode, zidovi popucali... Užas blagi! - kaže jedan od stanara naselja.

On ističe da se žalio na loše izvedene radove, ali izvođač "Inter-Kop" je u blokadi, a angažovana je firma od četiri radnika da popravi štetu. Za šest meseci, kako kaže, ništa nije popravljeno.

U Građevinskoj direkciji Srbije kažu da su upoznati s primedbama stanara i za sve okrivljuju "Inter-Kop“, koji, kako tvrde, nije bio u stanju da valjano završi posao i pravovremeno otkloni probleme, iako mu je sve uredno plaćeno. Zato je, kako navode, izabran nov izvođač - "Avasta sistem“, koji će tokom aprila izvršiti popravke.U "Inter-Kopu“ demantuju GDS i kažu da prilikom tehničkog prijema zgrada nije bilo primedbi na kvalitet radova.

- Dostavili smo bankarsku garanciju kojom su pokrivene sve eventualne intervencije, te ni investitor ni stanari neće trpeti štetu - navode u "Inter-Kopu".

Šabačka firma je, prema podacima NBS, u blokadi 219 dana na iznos od 1,3 milijarde dinara, ali u ovoj firmi kažu da to nije uzrok nezavršenog posla jer je tehnički prijem zgrada obavljen nekoliko meseci pre nego što su ušli u blokadu.

U GDS kažu da su prilazi zgradi i pristupne saobraćajnice u nadležnosti Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, kojoj je sve što je potrebno isplaćeno u decembru 2009. U Direkciji odgovaraju da pripremaju gradnju prilaznih puteva, a za odugovlačenje krive vlasnike parcela preko kojih saobraćajnice prolaze, jer su se oni žalili sudu.

Izvor: Vladimir Spasić za Kurir

Pogledajte još