U Subotici osvanuo grafit "Smrt Srbima"

Na fasadi zgrade Mesne zajednice, crnim sprejem i ćiriličnim pismom, napisano je "Smrt Srbima", koji su aktivisti "Treće Srbije" uočili sinoć, a jutros i prekrečili, rekao je portparol te političke organizacije Sava Stambolić.

On očekuje od policije i drugih nadležnih organa da hitno reaguju, navodeći da ovaj događaj "narušava dobar duh koji postoji u narodu" u ovom gradu.

"I pored toga što je Subotica poznata kao grad u kojem ljudi žive jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih, očigledno je da postoji jedna dosta agresivna manjina koja se može uočiti na internet forumima, a koja ne deli taj duh suživota, već ima prikrivenu mržnju prema pripadnicima drugih naroda", kazao je Stambolić.

Stambolić navodi da ta "agresivna manjina" ne iznosi javno svoja gledišta jer je to krivično delo širenja rasne, verske i nacionalne mržnje, već "na ovakav kukavički način plasiraju svoje poruke mržnje".

On je najavio da će uputiti zvanične dopise javnom tužiocu, gradonačelniku Subotice i ostalim nadležnim organima sa zahtevom da se ovaj slučaj ispita, a da počinioci odgovaraju za krivično delo rasne, nacionalne i verske mržnje.

Kurir, Tanjug

Pogledajte još