Dačić: Naši prijatelji su daleko

Dačić je naglasio da Srbija želi da dobije datum za početak pregovora sa EU jer bi time izmenila geopolitičku i geostratešku poziciju koja, kako je dodao, nije laka jer u okruženju nema kome da se obrati za podršku.

"Naši prijatelji su daleko da bismo sa njima pravili planove o ulasku u drugačije unije u uslovima kada je Srbija okružena EU i NATO i kada nema prijatelja na toj strani sveta. Mi želimo dogovor i kompromis ali da bi se to postiglo mora barem minimum, ako ne maksimum pravednosti da bude za sve strane", rekao je premijer novinarima na Straževici.

Dačić je ponovio da Srbija insistira na zajednici srpskih opština koja će imati određenu ulogu i neće se svoditi na protokol i da se rešenje ne može tražiti u standardnim formama.

On je dodao i da visoka predstavnica EU Ketrin Ešton želi da se dijalog Beograda i Prištine završi pre podnošenja njenog izveštaja 16. aprila.

Dačić je na Straživici položio venac na spomenik nastradalim pripadnicima Vojske Srbije povodom Dana sećanaja na žrtve NATO bombardovanja.

Blic, Tanjug

Pogledajte još