Zamenili im bebu: Suprug je ostavio nakon testa očinstva

Sofi je ostavio muž nakon što je test očinstva pokazao da Manon nije njegova ćerka. Bio je uveren da ga je žena prevarila, ali DNK analiza je pokazala da ni Sofi nije majka.

Osamnaestogodišnja Manon Serano iz Francuske otkrila je da su je slučajno zamenili s drugom bebom u bolnici nakon rođenja. Ona je rođena 1994. godine, a pre osam godina porodica je DNK testovima otkrila da Manon nije njihovo dete.

Sofi je ostavio suprug nakon što je test očistva potvrdio da Manon nije njegovo dete. Godinama je bio uveren da ga je žena prevarila, jer Manon ima tamniju kožu od svojih roditelja. Dve godine nakon toga Sofi je takođe bila na testiranju te se utvrdilo kako ni ona nije majka svoje ćerke.

Čitava porodica Serano nedeljama je pokušala da dođe do odgovora na sva svoja pitanja, a Manon je ispričala da je bila jako zbunjena jer nije znala ko je i odakle zapravo potiče.

„Kada sam sve to saznala imala sam osećaj da mi se nebo na glavu sručilo. Imala sam osećaj da sam izgubila ćerku koju sam odgajila. Cela porodica je morala da odlazi na savetovanja“, ispričala je potresena majka Sofi.

Ona je dodala da su u bolnici pogrešili, jer su njenu ćerku stavili u krevet sa drugom devojčicom a majkama su kasnije dali pogrešne bebe. Kada je govorila medicinskim sestrama da to dete ne liči na njeno, nisu htele ni da je čuju.

Porodica Serano se kasnije sastala sa porodicom u kojoj je odrasla njihova biološka ćerka. Uprkos otkriću, obe devojke su odlučile da ostanu sa porodicama koje su ih odgajile. Sofi je tužila kliniku zbog zamene beba, a advokat klinike je rekao da su majke trebale da primete i same da su im deca zamenjena.

Izvor: B92, 24sata.hr

Pogledajte još