Pet pitanja na razgovoru za posao koja otkrivaju sve o vama!

Ovo su pitanja na razgovoru za posao iz kojih će poslodavac saznati sve o vama:

1. Kada ste bili najzadovoljniji u životu?

Ovo pitanje otvara vrata različitim vrstama konverzacije u kojima se proverava podudara li se život kompanije i onoga što osoba želi kako bi dala sve od sebe na poslu.

2. Ko je vaš uzor i zašto?

Ovo pitanje može otkriti koliko je kandidat introspektivan kada se radi o njegovom ličnom i profesionalnom razvoju, što je kvalitet usko povezana s uspehom i ambicijom.
Šefovi žive u nezanju: Kada zaposleni najčešće traže posao
Kako da nezaposleni ne upadnu u depresiju: Ovako nešto moguće je samo kod nas
Vreme je da se pokrenete: Počinje bitka za 10.000 sezonskih poslova

3. Koje stvari ne volite da radite?

"Dobijanje iskrenog odgovora na to pitanje zahteva upornost. Obično to pitanje moram da postavim nekoliko puta na različite načine, ali odgovor je uvek vredan truda. Na primer, jednom sam intervjuisao kandidatkinju za odsek prodaje koja je otkrila kako ne voli da upoznaje nove ljude. Ipak, najupečatljiviji mi je bio kandidat za sektor finansija koji je rekao da ne voli da se opterećuje detaljima i proveravanjem onoga što je uradio', ispričao je osnivač kompanije Bullhorn, Art Papas.

4. Zašto ste toliko često menjali poslove?

Odgovor na ovo pitanje pokazuje koliko ste lojalni. Često menjanje poslova samo po sebi nije loše, važno je saznati koji razlozi stoje iza toga.

5. Koja pitanja imate za mene?

"Ovo volim postaviti na početku intervjua, jer tako vidim mogu li kandidati brzo razmišljati budući da se inače to pitanje postavlja na kraju intervjua. Uostalom, mislim da se o drugima uvek više može naučiti prema pitanjima koja postavljaju nego istreniranim odgovorima koje daju", rekao je Scott Dorsey, suosnivač kompanije Exacttarget.

Izvor: Smedia

Pogledajte još