Isključi vijuge na 10 minuta i operi mozak

Pošto je malo ko zainteresovan za neuspeh i dane na poslu ravne debaklu, važna je informacija da je svačijem mozgu neophodno svakodnevno „pranje“ baš kao i zubima. Ako svakodnevno perete zube (bar dva puta), zar ne mislite i da mozak zaslužuje ovakvu higijenu?

Kako?

Tako što deset minuta na dan ne radite ništa. Isključite vijuge. U radno vreme se povucite na deset minuta, zatvorite oči, mentalno posmatrajte šta se dešava, posmatrajte svoje misli koje će se rojiti. Samo ih posmatrajte bez osuđivanja, procene i emotivne reakcije. Probajte da se fokurisate na jednu tačku i da budete savršeno svesni sadašnjeg trenutka. Šta god da vam se u glavi dešava za tih deset minuta, vi samo budite posmatrač.

Ovo se, naravno, vežba. Dan za danom, biće vam mnogo lakše da kontrolišete svoju “glavu“ dok ne dođete do momenta da u tih deset minuta jednostavno ne mislite. Ovo je pravo osveženje i „dubinsko pranje“ mozga posle čega neće biti velikih grešaka (baš kao što je redovno pranje zuba preventiva za manje karijesa).

Ako ne možete da utičete na sve što vam se dešava, sigurno možete da promenite način na koji doživljavate svet oko sebe.
Bizlife

Pogledajte još