Forbs se sastao sa Dačićem i patrijarhom

U saopštenju se navodi da je tokom dana, Forbs pored Hrama Svetog Save, posetio i Narodnu biblioteku Srbije, Konak Kneginje Ljubice, Muzej Paje Jovanovića i Galeriju fresaka.
 
Forbs, koji boravi u višednevnoj poseti Srbiji, sastaće se sutra u Vladi Srbije, sa premijerom Dačićem, prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem.

Forbsa je juče u Vladi Srbije primio premijer Dačić, koji je tom prilikom podsetio da visoki gost iz SAD boravi drugi put u našoj zemlji, jer je prvi put bio daleke 1967. godine.

U ponedeljak, 25. marta, planiran je susret Forbsa s premijerom Dačićem, prvim potpredsednikom vlade i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem.

Istog dana Forbs će se sastati s delegacijom "Telekoma Srbija", Elektroprivrede Srbije, a nakon toga će obići Beli dvor.

Za utorak, 26. mart, predviđen je razgovor Forbsa s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, a posle podne premijer Dačić i Forbs će održati zajedničku konferenciju za novinare. Istog dana je predviđen je obilazak Oplenca, kao i sastanak Forbsa s rukovodstvom "Fijata" i obilazak fabrike.

Premijer Dačić je posetio kompaniju "Forbs" početkom februara ove godine, tokom posete Vašingtonu. Tom prilikom Dačić je rekao da prioritet aktivnosti vlade nije samo međunarodna politika, već i stvaranje uslova za privlačenje stranih investicija u Srbiju.

- Kada bi samo jedan sa liste Forbsovih najbogatijih ljudi na svetu uložio nešto u Srbiju, mislim da bi svim građanima Srbije bilo bolje - rekao je tada Dačić i dodao da je Forbs izrazio želju da pomogne Srbiji da dođe do stranih investicija.

Predsednik Vlade Srbije tada je pozvao Forbsa da poseti Srbiju.

(Izvor: Blic, Foto: Beta)

Pogledajte još