Dokle više? Danas kiša, tokom noći opet sneg!

Tek će od četvrtka biti nešto toplije.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, minimalna dnevna temperatura iznosiće od -2 do 5, maksimalna u većini mesta od 1 do 6, na jugu oko 10 stepeni.

U toku noći, uz pad temperature u većini krajeva kiša će preći u susnežicu i sneg.

Vetar će biti umeren i jak, istočni i jugoistočni, u košavskom području i olujni, sa udarima od 17 metara u sekundi a u južnom Banatu i do 24 m/s.

I u Beogradu će danas biti oblačno i vetrovito, povremeno s kišom. Minimalna temperatura iznosiće oko 1, a maksimalna oko 4 stepeni. U toku noći uz pad temperature kiša će preći u susnežicu i sneg.

Vetar će biti umeren i jak, jugoistočnog pravca, povremeno i sa udarima olujne jačine. U utorak, 26. marta, u severnim i zapadnim predelima očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 1. aprila, u utorak će biti oblačno, hladno i vetrovito, u većini krajeva sa snegom, na jugu s kišom. Vetar umeren i jak jugoistočni, posle podne u postepenom slabljenju.

U sredu postepeni prestanak padavina, samo još ponegde na istoku i jugoistoku sa slabim snegom. Zatim od četvrtka do kraja perioda oblačno i toplije, mestimicno s kišom.

Za dane vikenda temperatura će biti oko proseka za ovo doba godine.

(Izvor: B92, Tanjug)

Pogledajte još